De ce se strică espressorul de cafea
Funcționarea și întreținerea corespunzătoare a aparatului de cafea asigură o funcționare normală pe termen lung. Din nefericire, în birouri, espressoarele de cafea funcționează adesea aproape continuu și nu este întotdeauna posibilă îngrijirea și curățarea completă a tuturor elementelor din construcția sa deoarece pur și simplu nu este suficient timp.
Cu toate acestea, trebuie să țineți cont că întreținerea regulată, curățarea și testarea generală a espressorului de cafea vor reduce semnificativ riscul defectării.
Iată câteva puncte pe care să le acordați atenție în avans:
- Calitatea apei folosită la prepararea cafelei. Dacă utilizați apă obișnuită de la robinet, care nu este filtrată, veți folosi o apă saturată cu înălbitor și alte impurități nocive aparatului de cafea. Mai devreme sau mai târziu, aceasta va duce la formarea depunerilor de calcar pe părțile interioare ale espressorului, făcând ca acesta să funcționeze defectuos.
- Alimentarea cu energie electrică. Perturbațiile periodice ale electricității, comutarea / oprirea frecventă a dispozitivului contribuie de asemenea la defectarea mai rapidă a componentelor electronice și electrice.
- Înlocuirea periodică a componentelor predispuse a se uza în condiții de funcționare intensă și îndelungată. Dacă aparatul de cafea vă servește cu fidelitate de mai mult de un an, se poate produce uzură naturală a unor componente. De acea este mai bine să se consulte cu un specialist care să facă o revizie periodică pentru a menține aparatul în parametrii normali de funcționare.
- Îngrijirea necorespunzătoare sau neregulate a aparatului. Curățarea espressorului de cafea este una dintre cele mai importante componente ale mentenanței acestuia. În multe cazuri, espressoarele au funcții de curățare speciale folosind și tablete de decalcifiere, dar, în anumite cazuri, este necesară și o curățare manuală atentă.
- Pătrunderea obiectelor străine în interiorul aparatului și folosirea acestuia cu filtre înfundate.
De ce apar scurgeri nedorite de apă?
De cele mai multe ori, scurgerile nedorite de apă sunt datorate neîngrijirii corespunzătoare a aparatului care conduce la blocaje datorate depunerilor de calcar sau deșeuri de cafea. O altă posibilă cauză ar fi înfundarea filtrelor.
Remedierea presupune curățarea aparatului și înlocuirea anumitor componente a căror defectare ar putea conduce la apariția acestui defect.
Espressorul de cafea face zgomote ciudate
De cele mai multe ori, o curățare minuțioasă a acestuia ar trebui să elimine simptomul, dacă în urmă curățării zgomotul persistă, acesta poate fi un semn că una sau mai multe componente sunt gata să cedeze și ar trebui înlocuite.
Espressorul de cafea nu mai pornește, ce fac?
Verifică mai întâi dacă are tot ce-i trebuie: curent, apă, cafea etc.
Verifică afișajul pentru a vedea dacă apare unul sau mai multe mesaje de eroare, apoi consulta manualul de utilizare pentru a vedea cum poate fi aceasta remediată
Sună-ne la telefon : 0771.276.568