Sunt câteva defecte ce pot determina un automat de cafea să nu mai încălzească apa.

Cele mai frecvente cauze ar fi:

În cazul în care rezistența este arsă, trebuie schimbată pentru a aduce aparatul în parametrii, dar trebuiesc identificate și eventuale alte probleme care au favorizat arderea siguranței.

Termostatul se poate defecta atât datorită îmbătrânirii premature a metalelor ce-l compun, cât și datorită unor contacte imperfecte care produc o supra-încălzire a acestuia.

Există posibilitatea ca unul din firele care conduc curent să se fi întrerupt, fie la un contact imperfect, fie datorită unui șoc mecanic sau a unei imperfecțiuni din fabricație.

ATENȚIE!

Oricare ar fi defectul care împiedică expresorul să mai încălzească apa, este de preferat să vă adresați unui service specializat, cu atât mai mult dacă nu aveți veleități tehnice. Intervențiile neautorizate asupra circuitelor electrice pot face ca exploatarea aparatului să nu se mai facă în siguranță, existând risc de electrocutare!

Apelând la un service pentru aparate de cafea vă veți asigura că aparatul dumneavoastră va fi adus în parametrii normali de funcționare, piesele defecte fiind înlocuite cu piese originale sau, dacă acestea nu se pot achiziționa, cu componente 100% compatibile.

Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru a vă oferi lămuriri suplimentare!

4 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *